Ako vybrať najlepšiu firmu na repas turba

Dnes je internet plný všetkého. Od tvorcov videí, blogerov až po internetové obchody. Rozhodli sme sa urobiť článok, ktorý pomôže ľuďom pri výbere správneho internetového obchodu pre výber turbodúchadla. Je náročné vysvetliť zákazníkom prečo je toto turbo lepšie ako druhé. každý internetový obchod s turbami má najlepšie služby, najlepšie ceny a najlepšie produkty.

Je cena to najdôležitejšie?

Pri výbere repasovaného alebo originálneho turba je väčšinou rozhodujúca cena. Jeden obchod ponúka repas za 350€, ďalší ponúka rovnaký repas za 230€. Nikto nechce platiť viac za rovnaký produkt. Je však produkt naozaj rovnaký? 

Dôležité je si uvedomiť aké služby k tomu získavate v danej cene. Niečo môže byť lacnejšie, ale v konečnom dôsledku to niekoľko krát preplatíte. Možno si kúpite turbodúchadlo a zistíte, že záruka je len jeden rok, pokazí sa vám po 3 mesiacoch a nikto vám nebude chcieť dať náhradné turbo alebo vrátiť peniaze. Nakoniec budete kupovať nové a budete nespokojný.

Ak chcem pre svoje auto to najlepšie a nechcem mať zbytočné komplikácie, radšej si pár eur na viac zaplatím, ale viem, že som kúpil kvalitu a dobré služby. 

Je vždy najlepšie kúpiť repas turba?

V našej ponuke nájdete aj originálne turbodúchadlá priamo od výrobcov a repasované turbodúchadlá. Preto je dobré si položiť otázku. Mám si kúpiť originálne alebo repasované turbo? V čom je rozdiel okrem ceny?

Pri originálnych dieloch viete, kde bolo turbo vyrobené. Dostávate originálu krabicu priamo od výrobcu a záruku 2 roky. Originálne turbo odporúčame ľudom, ktorí chcú maximálnu kvalitu, vedieť pôvod turba a auto chcú využiť na ďalších 1 000 000 kilometrov. Máte záruku, že nebude kupovať ďalšie repasované turbo po 3-4 rokoch, ale máte originál, ktorý vám vydrží najdlhšie a všetky diely sú originálne.

Repasované turbo je určené prakticky pre každého kto chce dostať dobrú kvalitu za dobrú cenu. Ak nakupujete od overenej značky, dostanete maximálnu kvalitu, ktorá vydrží. Viete, že turbo vám vydrží ďalšie 10tisíce kilometrov. Repas je určený aj pre autá, ktorých turbodúchadlá sa už nevyrábajú. Tam iná možnosť nie je ako repasovať diel, ktorý aktuálne používajú alebo dať vyrobiť turbo na mieru, ktoré môže byť veľmi drahé.

 

Ako rozoznať dobrý a zlý obchod s turbodúchadlami?

Inernetové obchody často ponúkajú 2 možnosti pri predaji turbodúchadiel. Jedna možnosť: Musia turbo vyzdvyhnúť na vašej adrese, následne ho zrepasovať a odoslať späť. Druhou možnosťou je, že vám už zrepasované turbo odošlú okamžite a vy platíte zálohu naviac alebo vám kuriér zoberie vaše staré turbo na výmenu a zálohu neplatíte. 

Znaky dobrého internetového obchodu s turbami:

  1. Majú viditeľný email a telefón. Je jednoduché sa dostať na ich kontakt a okamžite zavolať.
  2. Zdvíhajú telefóny a odpisujú pravidelne na emaily.
  3. Firma je plátcom DPH. Väčšinou to evokuje, že je firma väčšia, má už určité zázemie, svoj tím. Nemusí to platiť, ale všade.
  4. Ak len vaše turbo zoberú a zrepasujú, nevedú žiadny sklad, väčšinou ide o nejakého mechanika alebo osobu, ktorá to robí sama doma v dieli. Nemusí to byť pravidlom, ale väčšinou to tak je. Robil vo väčšej firme alebo videl ako to robia iní a rozhodol sa, že to bude robiť aj on. Vtedy daný človek nemá väčšinou žiadne kvalitné stroje na výváženie, otestovanie, kvalitné komponenty a vymieňa len súčiatky, ktoré viditeľne sa mu zdajú poškodené. Na zákalde toho vám ponúkne výhodnú cenu, ale nie najkvalitnejší produkt, ktorý by bol overený a niečo dokázal garantovať.
  5. Záruka na turbo 2 roky. Často ponúkajú na repas turba len záruku 1 rok. Ak si firma nestojí za svojou kvalitou a spoľahlivosťou, radšej dané turbo nekupovať. Po roku Vám turbo odíde a budete musieť kúpiť ďalšie.
  6. Rýchla reklamácia a komunikácia. Niekedy sa aj dobrej firme môže stať chyba. Môže byť nekvalitný komponent alebo zamestnanec 100% neskontroloval svoj výsledok. Ak je firma ochotná problém riešiť, snaží sa vám pomôcť a je ochotná nahradiť škody, vtedy viete, že ste vybrali správne.
  7. Viditeľné obchodné podmienky a reklamácie. Pri repase je dobré si prečítať hlavne reklamačné podmienky aby ste neboli nemilo prekvapený.
  8. Opýtať sa čo reálne na turbe všetko vymieňajú. My vymieňame aj stred turba, čo je najdôležitejšia aj najkazivejšia časť. Jedna z najradhších na celom turbe.
  9. Pýtať si faktúru. Často môže byť dobrá cena, al faktúru nedostanete. Ako potom môžete uplatniť reklamáciu, ak by sa niečo stalo? Alebo dokladovať svoj nákup?
  10. V kontakte všetky firemné údaje. Pri objednávke viete od koho čo kupujete.

 

Na záver by sme chceli spomenúť, že ponúkame repas turbodúchadiel po celom Slovensku okamžite do 24 hodín na väčšinu turbodúchadiel: repas turba Košice, repas turba Bratislava, repas turba Žilina a ďalšie.